Trendy Škwor Raego Leoš Mareš Hradecký majáles 2024 Karel Gott…jeho písně žijí dál! Pražský Majáles 2024 Beats For Love 2024 Olympic Rammstein Harlej

Buena Vista Social Club

Kuba , son cubano

106 sledujících

Nadcházející koncerty Buena Vista Social Club

Sledujte umělce Buena Vista Social Club a o nových akcích se dozvíte jako první. Také se můžete podívat na podobné interprety.

Uskutečněné koncerty / 9

Buena Vista Social Club

Buena Vista Social Club byl havanský členský společenský klub známý především svými tanečními a hudebními aktivitami. Zejména ve 40. letech 20. století byl místem setkávání kubánských hudebníků a v roce 1996, po více než 50 letech od jeho zrušení v důsledku kubánské revoluce, inspiroval amerického kytaristu a producenta Ry Coodera, britského producenta Nicka Golda a havanského hudebníka Juana de Marcos González k uskutečnění projektu nahrávek pozapomenutých kubánských hudebníků, z nichž někteří ještě v tomto klubu účinkovali v dobách jeho největší slávy. Hudební album pojmenované Buena Vista Social Club mělo nejen obrovský obchodní úspěch, podpořený také filmovým dokumentem německého režiséra Wima Wenderse, ale získalo i cenu Grammy v kategorii „Best Tropical Latin Performance“. Název Buena Vista Social Club se pak stal zastřešujícím pro volnou formaci kubánských hudebníků a také pro řadu sólových projektů jednotlivých členů, jako byli či jsou Compay Segundo, Rubén González, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo a další. 
Více informací

Diskografie a alba

Cuban Music Koupit
2016 Spotify
Lost and Found Koupit
2015 Spotify
Buena Vista Social Club Presents Koupit
2014 Spotify
Hlavní strana Interpreti Buena Vista Social Club

Doporučené akce

Další akce