Ed Sheeran

Velká Británie, folk, pop, acoustic pop

+70
Hodnocení 100% (1)
Přidat hodnocení

Budoucí koncerty Ed Sheeran (4)

13.-16. 6. Florence, it
7.-13. 8. Budapešť, hu

Ed Sheeran

Edward Christopher Sheeran je anglický zpěvák a textař s irskými kořeny. Po dětství stráveném ve Framlinghamu v Anglii se v roce 2008 přestěhoval do Londýna, aby se mohl více zaměřit na svou hudební kariéru. V roce 2009 odehrál 312 koncertů a na začátku roku 2011 vydal nezávislé EP jménem No. 5 Collaborations Project, díky kterému si ho všimlo vydavatelství Asylum/Atlantic Records. Pozornost si získal zejména díky singlům „The A Team“, „Lego House“ a „I See Fire“. Jeho debutové album + bylo vydáno v roce 2011 a ve Spojeném království získalo platinové ocenění. V roce 2012 získal dvě ceny BRIT Awards, a to za nejlepšího sólového zpěváka a britskou hvězdu roku, zatímco song „The A Team“ získal cenu Ivora Novella za nejlepší song, co se týče hudby a textu. V roce 2014, konkrétně 23. 6., vydal svoji druhou desku s názvem ×, pilotním singlem se stala skladba Sing. V roce 2015 vytvořil písničku Photograph, která je nápadně podobná písničce Amazing od Matta Cardela. Píseň Photograph je celá z Edových videí, od úplného miminka až po současnost. 
cs.wikipedia.org/wiki/Ed_Sheeran

Uskutečněné koncerty (7)

7. 8. 2018 18:00 Vídeň, at
24. 6. 2018 17:00 Cardiff, uk
23. 6. 2018 17:00 Cardiff, uk
22. 6. 2018 17:00 Cardiff, uk
21. 6. 2018 17:00 Cardiff, uk
21.-25. 6. 2017 Pilton, uk

Videa Ed Sheeran (7)


Fotky Ed Sheeran (6)

Ed Sheeran
Ed Sheeran
Ed Sheeran
Ed Sheeran
Ed Sheeran
Ed Sheeran

Diskografie Ed Sheeran (15)

÷ (Deluxe) Koupit 2017
x (Wembley Edition) Koupit 2015
5 Koupit 2014
x (Deluxe Edition) Koupit 2014
Live At The Bedford Koupit 2011
Loose Change Koupit 2011
+ Koupit 2011
No.5 Collaborations Project Koupit 2011

www.edsheeran.com

Podobní interpreti

Další akce

Více akcí
Skautská Alternativa 2019
Festival, Indie, Pop
Skautská Alternativa 2019
Pá 13. — So 14. září 2019, Praha
José Carreras
Koncert, Klasická
José Carreras
Pá 5. dubna 2019, O2 Arena Praha
UP Music Festival 2019
Festival, Elektro, House
UP Music Festival 2019
So 13. — Ne 14. července 2019, Praha

Archie Hamilton

Dido
Koncert, Pop, Folk
Dido
Ne 5. května 2019, Forum Karlín Praha

Dido

Nova Rock Festival 2019
Festival, Metal, Rock
Nova Rock Festival 2019
Čt 13. — Ne 16. června 2019, Nickelsdorf, at

Die Ärzte, Die Toten Hosen, Slipknot, The Cure

OZORA Festival 2019
Festival, World, Techno
OZORA Festival 2019
Po 29. — Ne 4. srpna 2019, Ozora, hu
Wardruna
Koncert, Folk
Wardruna
Pá 22. listopadu 2019, Velký sál Lucerna Praha
Hlavní strana Interpreti Ed Sheeran