Trendy Leoš Mareš Pražský Majáles 2024 Jiří Korn Rammstein Majáles Vimperk 2024 Big Up Festival 2024

John Legend

USA , neo soul, pop, pop christmas, pop rap

12 sledujících

Nadcházející koncerty John Legend

Sledujte umělce John Legend a o nových akcích se dozvíte jako první. Také se můžete podívat na podobné interprety.

Uskutečněné koncerty / 90

John Legend

John Legend, vlastním jménem John Roger Stephens, se narodil 28. prosince 1978 v Springfieldu ve státě Ohio v USA. Pochází z hudebně nadané rodiny, která ho již od malička podporovala v jeho hudebních zájmech.

Legendova vášeň pro hudbu se projevila již v dětství, kdy se začal učit hrát na klavír a zpívat. V době studia na střední škole vystupoval ve školním sboru a současně se začal učit psát a skládat své vlastní písně.

Po dokončení střední školy odešel Legend na University of Pennsylvania, kde studoval anglickou literaturu. Během svého univerzitního studia se zapojil do místní hudební scény a začal se stávat známým jako talentovaný a výrazný umělec.

V roce 2004 vydal své debutové album nazvané "Get Lifted", které bylo komerčně úspěšné a získalo několik prestižních hudebních ocenění, včetně ceny Grammy. Legend si vydobyl pověst jedinečného hlasového stylového klavíristy a jeho písně kombinují prvky R&B, soulu, popu a gospelu.
 
V následujících letech vydal několik dalších úspěšných alb, jako například "Once Again" (2006), "Evolver" (2008) a "Love in the Future" (2013). Jeho hudba se vyznačuje osobními texty o lásce, vztazích a sociálních tématech.
Více informací
Hlavní strana Interpreti John Legend

Doporučené akce

Další akce