Trendy AC/DC Najväčšie Hity – Ján Bendig Hauser ALAN MURIN, Basta Fix, Revial Hip Hop Žije 2024 Topfest 2024 WELOVEVERYSIMPLE LIVE 005 Kali a Peter Pann + Alan Murin

Suzanne Vega

už prebehlo ut 7. júl 2015
Měšťanská beseda, PLZEŇ

Hodnotenie

Zatiaľ bez hodnotenia Pridať hodnotenie

Lineup Vystupujúci umelci

Suzanne Vega

Informácie o koncertu

Americká autorka, producentka a vypravěčka příběhů newyorských ulic Suzanne Vega patří k nejvýraznějším postavám neo-folkového hnutí z druhé poloviny osmdesátých let. Ráda svůj původ spojuje s New Yorkem, kde začala ve druhé polovině sedmdesátých let vystupovat ve folkových klubech, ovlivněna především Bobem Dylanem, Leonardem Cohenem, Joni Mitchell ale také třeba Lou Reedem. Její debutové album z roku 1985 bylo nadšeně přijato kritikou a dobře se prodávalo hlavně v Británii. V roce 1987 se objevuje její první hit Luka z velmi úspěšného alba Solitude Standing. Na začátku devadesátých let obletěl svět její obrovský hit Tom´s Diner, který nejprve vznikl jako bootleg, bez svolení autorky. Následně s jejím požehnáním vyšel oficiálně, držel se desítky týdnů ve všech světových hitparádách, kde doslova trhal doslova rekordy a upevnil její pozici folkrockové hvězdy.
Suzanne Vega aktivně spolupracuje s Amnesty International, účinkuje pravidelně na charitativních akcích a pořádá dobročinné koncerty podporující děti. Startovním momentem k těmto aktivitám byla skladba Luka, která je napsána z pohledu zneužívané dětské oběti. Tato skladba byla nominována na Grammy a získala cenu MTV za nejlepší video ženské interpretky. I díky těmto aktivitám ji pojilo dlouholeté přátelství s Václavem Havlem.
Pro svou šaramantní neokázalost, výjimečný cit pro příběhy velkoměsta a poetiku ulice Suzanne Vega získala přízeň publika na všech světadílech. Její koncerty nepostrádají emocionální náboj a naléhavost, což umocní nádherné historické prostředí Měšťanské besedy, kde její hudební mistrovství doplní její dlouholetý doprovodný kytarista Gerry Leonard, známý mimo jiné také ze spolupráce s Davidem Bowiem a celou řadou dalších světových interpretů.

Miesto konania a Ubytovanie

Měšťanská beseda PLZEŇ
Naplánovať trasu

Ďalšie akcie

Viac akcií
AC/DC
Koncert, Rock
AC/DC
ne 21. 7. 2024 Bratislava Vajnory, Bratislava
 
Hlavná strana Koncerty Suzanne Vega