Trendy Judas Priest Leoš Mareš André Rieu Rockové Velikonoce 2024 Bryan Adams Beats For Love 2024 Pražský Majáles 2024

Sázavafest 2013 představuje první headlinery, velkou vzpomínku i nové partnery

Tiskové zprávy

Sázavafest 2013 představuje první headlinery, velkou vzpomínku i nové partnery

Festival, který má tradici. Festival, který má jedinečnou atmosféru. Festival, který bude letos ještě více fresh. Nově vytvořený produkční tým pořadatelů tradičního multikulturního a multižánrového festivalu Sázavafest takto prezentuje svá hesla, se kterými chce letos uspět na rozsáhlém poli konkurence. Sázavafest 2013, který se koná od 1. do 3. srpna 2013, se přesunul do krásného zámeckého lesoparku městečka Světlá nad Sázavou. Budeme se tak těšit na všechny návštěvníky v jedinečném prostředí plném zeleně u řeky Sázavy. Představujeme první vlnu headlinerů, kteří se představí na čtyřech scénách (+ jedné bonusové), nové partnery festivalu, velkou vzpomínku i další vystupující umělce.

Festival ohlašuje první headlinery letošního 13. ročníku. Podařilo se nám získat špičkové hvězdy nejen kytarové a popové, ale i taneční scény. Je tomu 15 let, co nás opustil rakouský zpěvák Falco. Speciálně na Sázavfest 2013 přijedou zahrát členové původní kapely - FALCO tribute band (AUT), DJská legenda JASPER FORKS alias U96 (GER) a australský streetový performer DUB FX (AUS). Ti všichni zahrají v prvním srpnovém víkendu (1. – 3. 8. 2013) v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou.

FALCO tribute band – členové původní kapely rakouské pěvecké legendy FALCO letos poprvé zavítají do České republiky, aby připomněli období roku 1998, kdy kultovní FALCO v Dominikánské republice zahynul. Zazní jeho největší hity v originálním znění. Společně tak může celý zámecký lesopark ve Světlé nad Sázavou zpívat v mrazivé atmosféře hity jako „Out Of The Dark“, „Rock Me Amadeus“, „Naked“, „Der Kommissar“, „Jeanny“, „Vienna Calling“ nebo baladické „Coming Home“. Jejich heslo zní „FALCO žije!“ a podle toho také show vypadá. Stoprocentně živé vystoupení nenechá nikoho chladným. O vaše pocity i emoce se bude starat široký hudební a produkční tým, který potřebuje k odbavení live show mixpult s 32 kanály – to skutečně bude stát za to! Letošní ročník patří vzpomínce na tuto velkou osobnost hudebních dějin.

JASPER FORKS aka U96 – jeden z nejuznávanějších DJů a producentů od devadesátých let do současnosti přijal pozvání na do DANCE-MANIA Hall, která je tu také letos připravena přivézt největší hvězdy klubové scény. Alex Christensen se zapsal do povědomí fanoušků elektroniky především v devadesátých letech jako U96. Jeho kariéra tímto projektem neskončila – naopak. Produkoval hity pro významné eurodancové projekty jako ATC, Right Said Fred, Rollergirl, Prince Ital Joe & Marky Mark nebo R’n’G. Na začátku milénia vytvořil projekt ALEX C feat. YASMIN K a zatím jeho posledním projektem, na který získal inspiraci u ságy Twilight, je JASPER FORKS. Právě pod tímto jménem přijíždí Alex Christensen zahrát první srpnový víkend do taneční haly Sázavafestu.

DUB FX – je australský umělec, vlastním jménem Benjamin Stanford, který se vypracoval z ulice až na pódia světových festivalů. Proslulý je především hudbou, kterou staví na vlastním hlase, který nahrává do svých efektových pedálů. Ty vydávají nahrané zvuky pojící se ve smyčky a vytváří neuvěřitelný zvuk doplněný jeho charismatickým hlasem, který pohltí celé publikum – toto je improvizace na maximum. Jeho produkce je natolik úspěšná, že si sám Benjamin dovolil založit vlastní label Convoy Unltd. DUB FX, který opakovaně přivedl do euforie české publikum, když vyprodal pražské koncerty, si libuje v otázkách společenského významu, nejvíce se tyto myšlenky odrazily v písni "Gates Society", která je volně založena na životě filozofa Sokrata. Jeho show, kterou zahraje na letošním Sázavafestu, stojí rozhodně za podívání i za poslech.

NOVÍ PARTNEŘI FESTIVALU:

Je nám velkou ctí, že můžeme na 13. ročníku festivalu Sázavafest přivítat nové partnery a spojence. Sázavafest je multikulturní akcí, která spojuje lidi, přináší jim pocit odpočinku a pohodové atmosféry spojené se světovými i českými umělci. Letošní ročník bude díky našim partnerům ještě silnější a emotivnější. Produkční tým festivalu s radostí oznamuje, že hlavním partnerem Sázavafestu se stal plzeňský pivovar GAMBRINUS.

GAMBRINUS připravil na Sázavafest speciální festivalovou hospodu. Jedná se o exkluzivní místo, kde si budou moci zletilí návštěvníci vychutnat svůj Gambrinus bez front a dobře načepovaný. Z horního patra hospody bude kromě veškerého pohodlí i přímý výhled na hlavní podium. Všechny přítomné jistě potěší i dnes již populární nafukovací G-CITY rozšířené o nové atrakce v zábavní zóně. Chybět nebude ani zóna Gambrinus Ochucený, ve které se budou moci dospělí účastníci osvěžit populárními míchanými nápoji z piva Gambrinus a ovocných šťáv. „Sázavafest patří k jednomu z nejpopulárnějších festivalů v České republice, festivalem s širokou nabídkou vynikající hudby nejrůznějších žánrů. Prostě festival pro všechny znalce, podobně jako naše pivo. Proto jsme se rozhodli stát se jeho hlavním partnerem“, říká Miroslav Peichl, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje a dodává: „Našim společným cílem je, aby se návštěvníci cítili skvěle, poslechli si dobrou hudbu, dali si pořádné české pivo a odešli s pocitem, že o ně bylo dobře postaráno.“

Významným partnerem festivalu se stává společnost ČEZ. Kromě výroby a prodeje elektřiny patří k aktivitám skupiny ČEZ i oblast telekomunikací, informatiky, jaderného výzkumu, projektování, výstavby a údržby energetických zařízení, těžby surovin nebo pracování vedlejších energetických produktů. Skupina ČEZ se současně řadí mezi tři největší výrobce tepla v České republice a nyní se spojí s tradičním festivalem Sázavafest, abychom přinesli do Světlé nad Sázavou skutečně kvalitní festival celosvětového formátu. Společnost ČEZ pro vás chystá naprosto unikátní Energy Zone, ve které budete moc zdravě relaxovat a ještě doplnit energii, jak jinak.

Představujeme také hlavního mediálního partnera festivalu, kterým se stává česká hudební televize MTV, člen skupiny Nova. Na MTV můžete pravidelně sledovat nejen tradiční hudební klipy či novinky, ale také specializované fashion, trendy a style pořady. Televize MTV na festivalu naváže na kultovní edici MTV Unplugged, ve které se v historii pořadu představily pod třemi kouzelnými písmenky kapely jako Nirvana, The Cure nebo Alanis Morissette. Na letošním Sázavafestu tak vznikne naprosto jedinečná MTV UNPLUGGED STAGE, která, jak už název vypovídá, bude věnována světovým i českým kapelám, kteří zahrají pro publikum čistě akusticky. Televizní stanice se postará také o kompletní informace v rámci Backstage přímo ze Světlé nad Sázavou. "Česko-slovenská hudební stanice MTV přináší skrz obrazovky již více než tři roky svým divákům to nejlepší z české i světové hudební scény a spojení s multižánrovým festivalem Sázavafest tak pro nás byla příležitost jak svým divákům představit naživo umělce, které znají z vysílání. Aby byl zážitek z živého vystoupení opravdu nezapomenutelný, rozhodli jsme se pro vytvoření MTV unplugged stage. Ta návštěvníkům festivalu nabídne nejen jedinečné a autentické hudební show, ale i zajímavé rozhovory interpretů s moderátorkou MTV Hankou Zajíčkovou v rámci pořadu Backstage, který se netradičně bude natáčet přímo na pódiu a ne za ním, jak je zvykem. Návštěvníci se mohou těšit na neopakovatelnou atmosféru, kterou věříme, že tímto spojením vytvoříme." uvádí marketingová manažerka MTV Markéta Mikešová.

Další ochutnávkou příštích měsíců na Sázavafestu může být vodka White Widow (Bílá Vdova), která s festivalem spojila své marketingové aktivity. Díky tomu můžeme fanouškům festivalu slíbit speciální akce v barech a klubech celé republiky, které slibují nejen zábavu, ale i zajímavé ceny a výhry. A že opravdu bude o co stát, může dokumentovat třeba hlavní výhra celé akce – pobyt v thajském hotelu. Dále bude možnost vyhrát vstupenky na festival nebo atraktivní mobilní telefon. A mimochodem, partnerem tohoto marketingového projektu je i festivalový patron Martin Hašek.

VYSTUPUJÍCÍ UMĚLCI:

Do dnešního dne byli představeni TATA BOJS, kteří připravují speciální show k 25. výročí kapely. Zazpívají KRYŠTOF v čele s Richardem Krajčem nebo tradiční VISACÍ ZÁMEK, kteří se před pár týdny odprezentovali aktuální klipem a novým songem s názvem Prezident (je buzna). Pozvání přijala talentovaná zpěvačka – CELESTE BUCKINGHAM. Od našich východních sousedů přijedou skupiny PETER BIČ PROJECT, THE CELLMATES nebo BILLY BARMAN. Po velkém úspěchu z minulého roku přivítáme také francouzskou tříčlennou skupinu LYRE LE TEMPS. Ta se poprvé v České republice objevila na minulém ročníku a byla výtečná. Je zjevně inspirována filmy třicátých let minulého století, přitom sází na moderní zvuk, který vyrábějí písničkám dva DJs. Vystoupení doprovází tematická projekce, která koresponduje s tím, co se děje na pódiu. Letos dostanou tito sympatičtí Francouzi noční čas, máte se opět na co těšit.

Objevili jsme pro vás také norský talent s islandskými kořeny, geniální zpěvačku. HANNE KOLSTØ je jednou z nejžádanějších vokálistek a hudebních skladatelek v Norsku. Na letošním Sázavafestu vás vtáhne do svého filosofického světa s prvky islandské kultury. Naplno si tak budete moc užít její unikátní hlas, inteligentní texty se smyslem pro melodii a zamyšlení. K řece Sázavě přivezeme také rakousko-britskou dvojici MR. DERO & KLUMZY TUNG – kluci se dali dohromady v roce 2006. Od té doby vystoupili na mnoha úspěšných koncertech a festivalech v Německu, Rakousku nebo Velké Británii, kde si jejich široká fanouškovská základna oblíbila duo pro jejich energická živá vystoupení s prvky elektronické scény, hip-hopu, funky, dubstepu nebo drum’n’bassu.

Do Světlé nad Sázavou přijala pozvání oblíbená slovenská kapela NO NAME. A dál? Minulý rok bodovali s hity „Františkovy Lázně“ nebo „Šrouby a matice“. Také letos na jaře chystá plzeňská pětičlenná partička MANDRAGE nový singl, který by měl navázat na úspěchy dvou posledních let, zejména pak roku 2011, kdy vydala album „Moje krevní skupina“. Málokterý fanoušek české hudební scény by asi zapomněl na kapelu Support Lesbiens. Jejich příběh už skončil, ale fronton Kryštof Michal rozhodně nepověsil své hudební umění na hřebík. Založil zbrusu nový projekt PORTLESS, který hodlá dobýt českou hudební scénu už od jara letošního roku. V roce 1968 se dali dohromady pánové Jiří Kozel, Vladimír Mišík a Vlado Čech, aby založili kapelu BLUE EFFECT, se kterými si také letos budeme moc zazpívat známé hity jako „Čajovna“ nebo „Slunečný hrob“. Kapela si pro vás připravila rovnou dvě vystoupení – jedno denní v elektronickém provedení a jedno při svitu měsíce, čistě akustické. Na Sázavafestu zahraje také původem pardubická skupina mající základy v rocku, obohaceném o prvky jiných žánrů – to je VYPSANÁ FIXA. První víkend v srpnu přivítáme i českou popovou kapelu, původem z Ústí nad Labem, která v roce 2004 zvítězila v soutěži Coca-Cola Popstar a následně vydala tři studiová alba – kapela UDG. Na festivalu zazpívá oblíbený muzikant Onřej Ládek alias XINDL-X, uznávaný herec JIŘÍ SCHMITZER a tradičně se představí také klasika Sázavafestu – skupina RYBIČKY 48.

Letos už podruhé dostává Sázavafest své multižánrovosti, a tak představuje opět úspěšnou taneční halu v produkci labelu Dance Mania. Také zde uvádíme první jména, která postupně přibývají k projektu JASPER FORKS alias U96. Je nám ctí, že pozvání přijal talentovaný chorvatský DJ a producent PYERO, kterého do nebes chválí a jeho produkci „Olé“ nebo „Bura“ hrají taková jména jako Calvin Harris, Fedde Le Grand, Chuckie nebo Deniz Koyu. Představíme také nového českého DJe a producenta ÉPOQUE NOIR, který minulý rok okouzlil dance hall svým live setem s kytaristou TOMAS-Z. Momentálně se tento DJ prosazuje s novinkou „In Peace“.

JEŠTĚ JEDNA STAGE NA FESTIVALU:

Říkali jsme si, že by byla škoda, aby nebyla DANCE MANIA hall využitá přes den. Proto se pořadatelé festivalu domluvili s projektem SKUTECNALIGA.CZ, který pro návštěvníky připraví každé odpoledne SAMOSEBOU.CZ STAGE, na které budou vystupovat kapely zařazené do projektu Skutečná Liga. Více informací najdete na www.skutecnaliga.cz.

PATRON SÁZAVAFESTU: pravnuk autora Osudů dobrého vojáka Švejka

Je nám velkou ctí, že letošní roční festivalu, který je na novém místě v zámeckém lesoparku města Světlá nad Sázavou, má také svého patrona. Patriot kraje, nejen hostinský, ale i muzikant... Pravnuk významného rodáka z blízké Lipnice nad Sázavou, spisovatele Jaroslava Haška, Martin Hašek, vzal záštitu nad 13. ročníkem festivalu Sázavafest – švejkování je tak povoleno celý první srpnový víkend. Historie se opakuje… Martin Hašek a Pavel Kloupar, dlouholetí kamarádi a kumpáni přesouvají Sázavafest dál od Prahy na to nejlepší a nejklidnější místo. „Čas uzrál na to, abychom fanouškům dopřáli to nejlepší místo pro Sázavafest. Světlá nad Sázavou je uprostřed republiky, mezi Prahou a Brnem. Jste tady za hodinu z Prahy, tak jako z Brna. Sjezd z D1 je naprosto ideální. Místo zámeckého parku u řeky v srpnovém létě nabídne osvěžující lesní vánek nad posekanými trávníky, lavičky u rybníčků a cestičky pod staletými stromy s majestátným stínem. Městečko má výborné vlakové spojení, obchody, cukrárny a restaurace. Prakticky všechny směry z města vás vyvedou cestičkami do lesů, nebo na zajímavá místa v okolí řeky. Kouzelná Stvořidla začínají již deset minut pešky ze zámeckého parku. Můžete dojít podél řeky až do Ledče nad Sázavou a přitom se koupat mezi balvany“, komentuje festival Martin Hašek.

VISEGRAD:

Sázavafest letos velmi úzce spolupracuje s Visegradským fondem, a proto letos představuje výrazné posílení kapel z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska… Ty české a slovenské jsme si představili. Velkou líhní hudebních talentů je Polsko. Od našeho severního souseda zavítají do Světlé nad Sázavou zástupci urban folku z metropole Varšava, kteří mají za sebou od roku 2009 už tři úspěšná alba, to poslední z roku 2012 s názvem Whole Again – to je duo PAULA & KAROL. Dalším zástupcem Polska je trojice zastupující směs rocku, funku a etnických rytmů – kapela HELDORADO, která přinese hudebně i něco navíc. Abychom dostáli multižánrovosti, z Polska přijede také zástupce elektronické scény, tři muži, kteří se dali dohromady před pár roky a celou pobaltskou zemi okouzlili svým umění ve čtvrté řadě polské TV show, která hledá talenty – ALL SOUNDS ALLOWED. Brzy prozradíme také maďarské interprety, kteří podpoří Sázavafest v rámci visegradské spolupráce.

VSTUPENKY:

Až do 31. ledna byly v prodeji vstupenky na celý festival v ceně 550,- Kč. Produkční tým festivalu se rozhodl dát jeden z mnoha dárků, a tuto cenu prodloužit až do 19. února 2013, kdy se cena celofestivalové vstupenky zvýší na 690,- Kč. Cena vstupenky je konečná včetně všech poplatků prodejní sítě Ticketprotal. Máme ještě další benefit, zejména pro studenty. ISIC slaví tento rok 60 let, a proto festival pokračuje v pravidelné spolupráci okořeněné spoustou výhod. Držitelé karty ISIC získají slevy na vstupenky 60+60 Kč (platnost od 20. 2. 2013). Více informací a nákup vstupenek na www.ticketportal.cz.

Další články v magazínu

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Britská pětice troublemakerů Skinny Lister hraje pořádně nabušený folk s nepopíratelnými prvky punku a během toho se elegantně vznáší na vlnách tradiční irské muziky. Jejich hudba se žene v rychlém tempu, je plná dravých rytmů a jestli si n...

číst celé →
Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Formace Kafka Band po pondělním, již vyprodaném, pražském křtu představí své nové album Der Process (Proces) také v Německu. V lednu vystoupí v Stuttgartu a Mnichově, v únoru v Lipsku a v červnu v Cottbusu. Kapela nekoncertuje na domácí půd...

číst celé →
Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive, který proběhne od 16. do 18. listopadu již po sedmadvacáté, nabídne na dvou pódiích v šumperském Domě kultury celkem přes třicet účinkujících. „Uvedeme velké americké bluesové hvězdy, ať už jejich vůbec první tuzemský...

číst celé →
Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

První listopadový den přinesl pořádně nadupaný balíček kapel, které příští léto od 12. do 15. června 2024 zahrají na 28. ročníku festivalu Rock for People v hradeckém Parku 360. Fanoušci se mohou těšit na nespoutanou rockerku Avril Lavigne,...

číst celé →
Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Zpěvák nabídne jedinečný open-air koncert v Hradci Králové v Parku 360 – 27. července 2024 Ed Sheeran zaručeně potěší své fanoušky hity jako Shape of You, Thinking Out Loud nebo Perfect. Jeho MATHEMATICS TOUR navazuje na rekordní ameri...

číst celé →
Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare představí i letos to nejzajímavější ze současné alternativní scény napříč hudebními styly, ať je to elektronika, vážná hudba, jazz či ambient, a to s přesahy do dalších uměleckých žánrů. Akce opět proběhnou nejen v kla...

číst celé →
Hlavní strana Magazín Festival Spectaculare 2021

© 2024 Festivaly.eu