Trendy Leoš Mareš Jiří Korn Pražský Majáles 2024 Rammstein André Rieu Big Up Festival 2024

Do startu festivalu Proti proudu zbývají dva týdny.

Tiskové zprávy

Do startu festivalu Proti proudu zbývají dva týdny.
19. - 20. 7. 2013 Proti Proudu 2013 areál letního kina Moravské Budějovice

Již za čtrnáct dní se letní kino v Moravských Budějovicích promění v rej milovníků hudby a zábavy. Odstartuje tradiční festival Proti proudu. V pořadí 15. ročník představí energické Le Pneumatiq, hvězdné Monkey Business, slovenskou alternativně popovou formaci Puding pani Elvisovej a mnoho dalších. Proti proudu proběhne ve dnech 19. – 20. července.

Hlavním lákadlem pátečního programu budou Monkey Business, kteří jako jedna z mála českých skupin na Proti proudu ještě nikdy nevystoupili. Nejlepší česká funková kapela přiváží své nové album Happiness of Postmodern Age, ale zároveň se fanoušci mohou těšit na největší hity jako Saturday Night Is Over, Party Shit nebo Piece Of My Life. Jistotou pátečního programu bude také vystoupení pražské kapely Spankers, hrající energický reggae-pop. Kapele vévodí hlas slovenské a charismatické zpěvačky Simony Fehérové. The Spankers dokážou vytvořit báječnou a uvolněnou atmosféru a rozhodně bude stát za to navštívit jejich vystoupení.

Brněnští Midi Lidi se stylově pohybují na pomezí elektra/experimental, a to v tanečním, energickém mixu, který doplňuje zpěv originálních českých textů. Součástí jejich živých performancí jsou originální videoprojekce. Skupina Midi Lidi získala Českého lva za hudbu k filmu Protektor. Nejnovějším albem je Operace „Kindigo!“ z roku 2011.

Nabídku hlavní scény prvního festivalového dne uzavře vystoupení čtveřice mladých nezávislých hudebníků, známých pod názvem Airfare. Frontmanem je americký zpěvák a kytarista Thomas J. Lichtag, který svým nezaměnitelným hudebním projevem dodává kapele jedinečnou tvář. Sound kapely je snadno rozpoznatelný, její živá vystoupení v sobě spojují ostrý kytarový zvuk, chytlavé melodie, nečekané dynamické změny a divokou pódiovou show.

V sobotu se návštěvníci festivalu mohou těšit na notnou dávku energie v podání již zmiňovaných Le Pneumatiq. Vedle pravidelného účinkování na domácí klubové a festivalové scéně se toto těleso dokázalo prosadit i v zahraničí - jako vůbec první česká skupina vystoupili na prestižním francouzském festivalu Transmusicales a svoji show předvedli rovněž londýnskému publiku, což jim vyneslo pozvánku do populární UKflowTV.

Nejoblíbenější tuzemské reggae/dancehallové duo ověnčené zlatým Andělem – to jsou Mr. Cocoman and Dr. Kary, hlavní protagonisté projektu Sklizeň, které bude z poza djského pultu jistit jeden z nejznámějších regae DJs u nás, Wild Panda. Zazní osvědčené songy jako Tak už to bal, Krysy nebo Ragga Karneval a Dingy Ding.

Kapele 100°C, která se po kratší odmlce znovu vrací na festivalová podia, rozhodně nechybí nekonvenční přístup a odvaha dělat věci po svém. Za dobu své existence vydala tři hudební alba, absolvovala koncertní turné s takřka desítkou tisíc fanoušků a může se pochlubit účastí na velkých festivalech v Čechách i za hranicemi.

Sobotnímu vystoupení formace Puding pani Elvisovej budou předcházet velká očekávání. PPE tvoří vrchol současné slovenské taneční hudby, kombinující elektronické podklady a samply s živým doprovodem. Živelné, hypnotizující vystoupení doplňují svěží a vtipné texty. Koncerty PPE jsou úžasným zpestřením importované slovenské popmusic. Skupina vydala dvě alba, která se u posluchačů i kritiky setkala s pozitivními ohlasy. Produkce této pětice bývají velkým zážitkem a výjimkou nebude ani nadcházející účast na festivalu Proti proudu. Vstupenky v předprodeji (za 250 Kč na oba festivalové dny) je možno zakoupit do čtvrtka 18. července v síti Ticketstream nebo regionálních předprodejích. Pro zájemce jsou rovněž připraveny soutěže o volný vstup na letošní ročník Proti proudu.

Kompletní program, seznam předprodejních míst, podmínky soutěží a další informace naleznete na webových stránkách www.protiproudu.cz nebo facebookové skupině Festival Proti proudu.

Další články v magazínu

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Britská pětice troublemakerů Skinny Lister hraje pořádně nabušený folk s nepopíratelnými prvky punku a během toho se elegantně vznáší na vlnách tradiční irské muziky. Jejich hudba se žene v rychlém tempu, je plná dravých rytmů a jestli si n...

číst celé →
Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Formace Kafka Band po pondělním, již vyprodaném, pražském křtu představí své nové album Der Process (Proces) také v Německu. V lednu vystoupí v Stuttgartu a Mnichově, v únoru v Lipsku a v červnu v Cottbusu. Kapela nekoncertuje na domácí půd...

číst celé →
Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive, který proběhne od 16. do 18. listopadu již po sedmadvacáté, nabídne na dvou pódiích v šumperském Domě kultury celkem přes třicet účinkujících. „Uvedeme velké americké bluesové hvězdy, ať už jejich vůbec první tuzemský...

číst celé →
Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

První listopadový den přinesl pořádně nadupaný balíček kapel, které příští léto od 12. do 15. června 2024 zahrají na 28. ročníku festivalu Rock for People v hradeckém Parku 360. Fanoušci se mohou těšit na nespoutanou rockerku Avril Lavigne,...

číst celé →
Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Zpěvák nabídne jedinečný open-air koncert v Hradci Králové v Parku 360 – 27. července 2024 Ed Sheeran zaručeně potěší své fanoušky hity jako Shape of You, Thinking Out Loud nebo Perfect. Jeho MATHEMATICS TOUR navazuje na rekordní ameri...

číst celé →
Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare představí i letos to nejzajímavější ze současné alternativní scény napříč hudebními styly, ať je to elektronika, vážná hudba, jazz či ambient, a to s přesahy do dalších uměleckých žánrů. Akce opět proběhnou nejen v kla...

číst celé →
Hlavní strana Magazín Festival Spectaculare 2021

© 2024 Festivaly.eu