Trendy Leoš Mareš Judas Priest Bryan Adams Tom Odell Big Up Festival 2024 Beats For Love 2024 Melanie Martinez

SYSTEM OF A DOWN VYSTOUPÍ V PRAZE UŽ PŘÍŠTÍ TÝDEN

Tiskové zprávy

SYSTEM OF A DOWN VYSTOUPÍ V PRAZE UŽ PŘÍŠTÍ TÝDEN

System Of A Down se po patnácti letech vrací ve svém původním složení do Prahy! Skupina bude vévodit Aerodrome festivalu, který se uskuteční 14.srpna na holešovickém Výstavišti – Incheba Open Air.

NOFX NOFX - punková legenda ze Spojených států se do celosvětového povědomí zapsala albem Punk In Drublic (1994), které je dodnes považováno za jedno z nejdůležitějších punkových alb v historii. Včetně loňského přírůstku Self Entitled jejich diskografie čitá dvanáct studiových nahrávek, od kterých se celkově prodalo přes 6 miliónů kopií a z NOFX se tak stala jedna z nejúspěšnějších nezávislých kapel všech dob.

Program Aerodrome nabídne vedle SOAD, jejichž koncert bude mít délku odpovídající samostatnému vystoupení, také americkou punkovou legendu NOFX, irsko-americké celtic punkery Flogging Molly a metal-corovou skupinu Killswitch Engage.

Brány areálu se otevřou v 15 hodin. O hodinu později festival zahájí Killswitch Engage, po kterých budou následovat Flogging Molly (v půl šesté) a zhruba v 19hodin vystoupí NOFX. Hlavní hvězda večera System Of A Down ovládnou pódium kolem půl deváté.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v síti Eventim a Ticketportal za 1290 korun k běžnému stání a 2190 korun k stání u pódia (Golden Circle). Na místě budou stát 1490 (bežné stání) a 2490 (stání u pódia).

SOAD

Skupina System Of A Down vznikla v roce 1994 v Los Angeles, všichni její členové jsou ale původem Arméni. Čtveřice debutovala v roce 1998 nahrávkou System Of A Down, jež získala platinové ocenění a se kterou kapela přijela ještě v témže roce poprvé a zatím naposledy do Čech – 24.10. zahajovala pražské vystoupení Slayer. Celosvětový úspěch se dostavil o tři roky později po vydání nahrávky Toxicity, která bodovala v žebříčku nejprodávanějších desek jak ve Spojených státech (1.místo), tak ve většině evropských zemí a dosáhla na čtyřnásobnou platinu. Třetí album z roku 2002 se naneštěstí dostalo do oběhu v demoverzi ještě před vydáním, což se na prodeji desky, jež tak dostala název Steal This Album!, negativně podepsalo. Fanoušci SOAD tuto desku nicméně hodnotí jako jedno z jejích nejlepších alb. O dva roky později začala čtveřice pracovat na čtvrté nahrávce, kterou se rozhodla vydat na dvě části. S půlročním rozestupem se tak v roce 2005 na trhu objevilo album Mezmerize, které v prodeji hravě předčilo Toxicity a neménně úspešná deska Hypnotize. V roce 2006 skupina své fanoušky šokovala rozhodnutím dočasně pozastavit činnost, aby se její členové mohli věnovat sólovým aktivitám. Na koncertní pódia se vrátili v roce 2011. Frontman a zpěvák Serj Tankian vydal během pauzy jeho domovské formace tři sólová alba a třikrát s nimi v Čechách koncertoval.

NOFX

NOFX - punková legenda ze Spojených států se do celosvětového povědomí zapsala albem Punk In Drublic (1994), které je dodnes považováno za jedno z nejdůležitějších punkových alb v historii. Včetně loňského přírůstku Self Entitled jejich diskografie čitá dvanáct studiových nahrávek, od kterých se celkově prodalo přes 6 miliónů kopií a z NOFX se tak stala jedna z nejúspěšnějších nezávislých kapel všech dob.

Flogging Molly

Americká skupina Flogging Molly vedená irským rodákem Davem Kingem se proslavila kombinací nespoutaného punk rocku s prvky tradiční irské hudby. Jsou vyhlášeni především svými živelnými koncerty, o jejichž nakažlivé energii se tuzemské publikum už nejednou přesvědčilo na vlastní uši. Jejich hudbu však často vyhledávají také filmoví a reklamní tvůrci, zazněla např. ve filmech Mr. and Mrs. Smith, Red Roses And Petrol nebo PS: Miluji tě a v reklamě na pivo Guinness.

Killswitch Engage

Killswitch Engage jsou označováni za nejvýrazjnější představitele nové vlny amerického heavy metalu. Do Prahy přijedou představit svoji letošní (již šestou řadovou) novinku Disarm the Descent, která v prestižní hitparádě amerického časopisu Billboard top 200 debutovala na 7.místě a v UK na 15.příčce. K nadšení posluchačů se přidala i zahraniční média, která v recenzích nešetří superlativy typu "skvělé" nebo "strhující".

Festival pořádá NOVA MUSIC ve spolupráci s DOLPHIN TOURING a NUCOAST PRODUCTION.

Více na www.aerodrome.cz, www.eventim.cz/aerodrome a www.ticketportal.cz

Další články v magazínu

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Britská pětice troublemakerů Skinny Lister hraje pořádně nabušený folk s nepopíratelnými prvky punku a během toho se elegantně vznáší na vlnách tradiční irské muziky. Jejich hudba se žene v rychlém tempu, je plná dravých rytmů a jestli si n...

číst celé →
Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Formace Kafka Band po pondělním, již vyprodaném, pražském křtu představí své nové album Der Process (Proces) také v Německu. V lednu vystoupí v Stuttgartu a Mnichově, v únoru v Lipsku a v červnu v Cottbusu. Kapela nekoncertuje na domácí půd...

číst celé →
Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive, který proběhne od 16. do 18. listopadu již po sedmadvacáté, nabídne na dvou pódiích v šumperském Domě kultury celkem přes třicet účinkujících. „Uvedeme velké americké bluesové hvězdy, ať už jejich vůbec první tuzemský...

číst celé →
Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

První listopadový den přinesl pořádně nadupaný balíček kapel, které příští léto od 12. do 15. června 2024 zahrají na 28. ročníku festivalu Rock for People v hradeckém Parku 360. Fanoušci se mohou těšit na nespoutanou rockerku Avril Lavigne,...

číst celé →
Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Zpěvák nabídne jedinečný open-air koncert v Hradci Králové v Parku 360 – 27. července 2024 Ed Sheeran zaručeně potěší své fanoušky hity jako Shape of You, Thinking Out Loud nebo Perfect. Jeho MATHEMATICS TOUR navazuje na rekordní ameri...

číst celé →
Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare představí i letos to nejzajímavější ze současné alternativní scény napříč hudebními styly, ať je to elektronika, vážná hudba, jazz či ambient, a to s přesahy do dalších uměleckých žánrů. Akce opět proběhnou nejen v kla...

číst celé →
Hlavní strana Magazín Festival Spectaculare 2021

© 2024 Festivaly.eu