Trendy Jiří Korn Leoš Mareš Pražský Majáles 2024 Jony Karel Gott…jeho písně žijí dál! Rammstein André Rieu

Sázavafest na Zeleném ostrově slibuje tři dny hudby a nejen to...

Novinky

4. - 7. 8. 2011 Sázavafest 2011 Zelený ostrov Benešov u Prahy

Letošní 11. ročník Sázavafestu se v Benešově u Prahy připravuje v duchu reggae, ska, jazzu, kytarovek, elektroniky a folku. Tradičně nabídne autorská čtení, filmy a pro ty nejmenší poskytne zázemí v Dětském koutku Minimax přímo v areálu Zelený ostrov. Areál Zelený ostrov se nachází nedaleko vlakového i autobusového nádraží v Benešově (cca 5 minut chůze), je také v těsné blízkosti zámku Konopiště (cca 20 minut chůze). Na dohled se nachází stylová venkovní plovárna Koupadla na Sladovce z 30. let, kde se v čase konání festivalu budou odehrávat živé koncerty. Sázavafest letos nabídne celkem 6 scén, přičemž dvě z nich budou umístěny v zastřešených halách s kapacitou 5000 lidí. Na Zeleném ostrově vystoupí více jak 120 účinkujících, z domova i zahraničí.

Hlavním headlinerem Sázavafestu je současná elektro špička Hurts z Manchestru. Z kytarovek zazáří britští The Subways. Zahrají také britští Kosheen, kteří se do České republiky vrací v kompletní pětičlenné koncertní sestavě. Dále vystoupí legendární Alphaville, kteří kapelu založili v roce 1982 a do pamětí tehdejších posluchačů se zapsali hitem „Forever Young“. Mezi dalšími potvrzenými interprety dominují již dříve avizovaní Nouvelle Vague a Belleruche. Vedle nich diváky strhne německá pop-punková kapela Green Frog Feet a dále se tuzemskému publiku představí i šestičlenná kapela Mad Heads XL z Ukrajiny. Multižánrovost na Sázavafestu doplní německá jazzová partička Jazzanova, která mixuje jazz, elektroniku, dancefloor, broken beat, ale i folk nebo soul.

\"\"

České barvy budou hájit Chinaski, třemi Anděly ocenění Nightwork, zahraje také kapela Wohnout, oblíbení Charlie Straight nebo Tata Bojs. Dále se na jevištích vystřídají Mandrage, Tomáš Klus, Toxique, Rybičky 48, Roman Holý a jeho J. A. R., s Matějem Ruppertem pak vystoupí s projektem Monkey Business. V pátek 5. 8. se představí kapela Pub Animals, která letos získala žánrového Anděla a její živé koncerty se pomalu stávají legendárními. Nebude chybět ani zpěvačka Věra Bílá, která se na jevišti ukáže s kapelou Gynovci. Elektronickou scénu bude reprezentovat DJ Lucca společně s kytaristou Michalem Pavlíčkem. Společný koncert odehrají také Dara Rolins s Danem Bártou. Do Benešova dorazí i Petr Spálený, Václav Koubek nebo Jiří Schmitzer.

Snad nejoblíbenější festivalový žánr – ska -– odstartuje 11. ročník Sázavafestu a bude ho provázet po všechny dny programu. Již čtvrteční den se předvede největší česká ska legenda Sto zvířat. Vedle nich zahraje tuzemská ska a rocksteady stálice Basta Fidel, dále Prague Conspiracy, přijedou i nespoutaní Fast Food Orchestra a Pub Animals, kteří za svou poslední desku „Safar-I“ získali cenu Anděl 2010 v kategorii ska & reggae. A chybět nebudou ani česko-britští The Chancers.

Novinkou letošního Sázavafestu je Dětský koutek Minimax, kde budou moci rodiče na čas odložit své ratolesti a jít si nerušeně poslechnout oblíbenou kapelu. V tomto vyhrazeném prostoru se o děti od 3 let bude starat pedagogicky vyškolený personál, který pro ně má připravený bohatý program. Více informací o Dětském koutku Minimax naleznete na stránkách festivalu. Již teď je možné si zarezervovat hlídání na adrese www.berusky-hlidani-deti.cz.

\"\"

Bude-li si chtít návštěvník Sázavafestu na chvíli odpočinout od hudby, může zavítat třeba na filmovou a divadelní stage, kde bude k vidění to nejlepší z Ozvěn Anifestu. K dispozici bude také taneční a relaxační studio Tanytany. Workshopy Evy Grambalové jsou zaměřeny především na břišní tance. Dalším relaxačním prvkem bezesporu bude Urbano zumba latino, lekce zumby v podání našich nejlepších instruktorů za doprovodu DJ Kapucina. Autorská čtení zajistí Iva Lecká, Michal Viewegh a přidá se i Leoš Šedo, který uvede knihu „Beatles přistanou v Praze dnes večer“, což jsou tři povídky s „rockovými“ náměty.

Praktické informace

Festivalový areál se pro veřejnost otevře ve čtvrtek 4. 8. v 11:00 a bude v provozu do neděle 7. 8. V blízkosti areálu bude zřízené oficiální parkoviště, cena za parkovné na celý festival bude stát 150 Kč. Kdo by chtěl ušetřit za dopravu na festival, ať určitě přijede vlakem. Návštěvníci Sázavafestu mají možnost zakoupit a využít zpáteční jízdenku Českých drah, odkudkoliv z ČR do Benešova s 50% slevou z obyčejného jízdného. Pokud si návštěvník Sázavafestu zakoupí zpáteční jízdenku do Benešova s datem nástupu jízdy od 3. 8. do 7. 8. 2011, může s touto jízdenkou, která bude označena razítkem ČD VLAK+, cestovat zpět zdarma. Návštěvníci festivalu musí při nákupu jízdenky žádat jízdenku s názvem \"Vlak+ Sázavafest 2011\" a automaticky obdrží zpáteční jízdenku za cenu jednosměrné, kterou si musí nechat následně označit razítkem na místě k tomu určeném u vstupu do areálu festivalu. Pokud tak neučiní, budou muset při zpáteční cestě, která se uskuteční v termínu od 4. 8. do 8. 8. 2011 zaplatit plné jízdné.

Stanové městečko se nachází uvnitř areálu a bude zpoplatněno částkou 200 Kč za osobu. Předprodej začíná 1. června v sítích Ticketpro a Eventim. Kapacita je dostatečná, ale samozřejmě omezená. Do areálu Zelený ostrov a stanového městečka není přípustné vnášet potraviny, pití apod. V areálu stanového městečka bude otevřen obchod, který nabídne základní potraviny a drogerii v cenách obvyklých jako za branami Sázavafestu. Celý areál je vybaven vlastním vodovodem, sprchy budou k dispozici zdarma. Pro koupání bude k dispozici také nedaleká stylová venkovní plovárna s občerstvením a plavčíkem Koupadla na Sladovce z 30. let. Zde se v čase konání festivalu budou odehrávat i živé koncerty. Vstup na plovárnu bude zdarma.

Vstupenky

Od 1. května cena jedné vstupenky v České republice vystoupala na 900,- Kč + poplatky. Od 1. června připravujeme akci 3+1 nebo 4+2. Vstupenky je možné zakoupit v sítích Ticketpro a Eventim, na Slovensku jsou k mání v pobočkách sítě Eventim nebo online na eticketpro.sk.

Více na www.sazavafest.cz

Další články v magazínu

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Britská pětice troublemakerů Skinny Lister hraje pořádně nabušený folk s nepopíratelnými prvky punku a během toho se elegantně vznáší na vlnách tradiční irské muziky. Jejich hudba se žene v rychlém tempu, je plná dravých rytmů a jestli si n...

číst celé →
Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Formace Kafka Band po pondělním, již vyprodaném, pražském křtu představí své nové album Der Process (Proces) také v Německu. V lednu vystoupí v Stuttgartu a Mnichově, v únoru v Lipsku a v červnu v Cottbusu. Kapela nekoncertuje na domácí půd...

číst celé →
Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive, který proběhne od 16. do 18. listopadu již po sedmadvacáté, nabídne na dvou pódiích v šumperském Domě kultury celkem přes třicet účinkujících. „Uvedeme velké americké bluesové hvězdy, ať už jejich vůbec první tuzemský...

číst celé →
Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

První listopadový den přinesl pořádně nadupaný balíček kapel, které příští léto od 12. do 15. června 2024 zahrají na 28. ročníku festivalu Rock for People v hradeckém Parku 360. Fanoušci se mohou těšit na nespoutanou rockerku Avril Lavigne,...

číst celé →
Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Zpěvák nabídne jedinečný open-air koncert v Hradci Králové v Parku 360 – 27. července 2024 Ed Sheeran zaručeně potěší své fanoušky hity jako Shape of You, Thinking Out Loud nebo Perfect. Jeho MATHEMATICS TOUR navazuje na rekordní ameri...

číst celé →
Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare představí i letos to nejzajímavější ze současné alternativní scény napříč hudebními styly, ať je to elektronika, vážná hudba, jazz či ambient, a to s přesahy do dalších uměleckých žánrů. Akce opět proběhnou nejen v kla...

číst celé →
Hlavní strana Magazín Festival Spectaculare 2021

© 2024 Festivaly.eu