Trendy Leoš Mareš Judas Priest Tom Odell Bryan Adams Rockové Velikonoce 2024 Beats For Love 2024

T-music Back to School začíná příští týden

2014 Tiskové zprávy T-music Back to School

T-music Back to School začíná příští týden

Příští týden začne postupně v pěti českých a moravských městech již čtvrtý ročník putovního festivalu t-music Back to School. Studenti vysokých škol tak oslaví začátek nového školního roku 2014/2015. Po vzoru minulých let je na festivalu čeká bohatý hudební program v čele s kapelou Chinaski, atraktivní doprovodný program nabitý moderními technologiemi a již tradičně vstup na akci ZDARMA.

Hudební festival se uskuteční postupně celkem v pěti studentských městech v Čechách a na Moravě v období od 25. září do 9. října. Záštitu festivalu udělilo stejně jako v minulých letech akademické vedení zúčastněných vysokých škol.

O hudbou plné odpoledne a večer se postarají skupiny Chinaski a Sto zvířat, svoji premiéru si odehraje trojlístek Prague Conspiracy, Atmo Music a Dolls in the Factory.

Chinaski letos úspěšně oslavují 20 let své existence, což provázejí dvě nové skladby Hlavolam a Stížnost, které bodovaly jako nejhranější české skladby rádiového éteru. Tyto dva novinkové hity spolu s těmi kultovními, jako Zadarmo, 1970, Drobná paralela, Vrchlabí, a mnoha dalšími nebudou chybět ani na programu t-music Back to School. Dále uslyšíte letní skladbu Víno, inspirovanou festivalovou sezonou a kladným vztahem k tomuto nápoji, a v neposlední řadě kapela představí novinku z chystaného alba, které bude nahrávat v září ve Velké Británii a jež vyjde v druhé polovině října.

Prague Conspiracy okoření svůj playlist, který vychází z nadupaného CD Renegades, dvěma novými songy. Jedná se o vyklidněnější píseň Don't Give Me That Look a vyspělou skladbu Chains. Kapela se navíc po letním koncertním nasazení vrací do zkušebny a hodlá pro t-music Back to School připravit alespoň jednu zbrusu novou věc.

Skupina Atmo Music pochází z Liberce a funguje od roku 2012. Hlavními členy jsou rapper Beef a producent ODD, do širší sestavy patří i zpěvák Jakub Děkan nebo kytarista Fíďa. Hudba má kořeny v rapu, je otevřena i dalším vlivům. Mezi první oficiální písně patří Fáma, Andělé a Polety.

V repertoáru Dolls In The Factory rozhodně nebudou chybět písně jako Hurricane nebo Believe, kterou veřejnost zná ze soundtracku k filmu Křídla Vánoc. Premiérově ale zahrají také nové písně ze vznikající druhé desky této mladé formace. 

Dalším zdrojem zábavy je jako každým rokem doprovodný program T-Mobile, určený především jejich zákazníkům. Letos se naučí být shooterem na letadlové lodi, zalétají si s kvadrokoptérami anebo budou moci absolvovat sérii on-line her. Na své si přijdou i hudební nadšenci, kteří budou mít možnost vyzkoušet si službu Deezer, kterou T-Mobile nabízí svým zákazníkům za výhodnou cenu. A nejen to, T-Mobile v duchu přístupu k zákazníkům „Našim to nejlepší“ je odměňuje kelímkem piva zdarma ze speciální edice t-music Back to School. Festival také letos poprvé využije novinku v podobě vratných kelímků.

Minulý ročník t-music Back to School navštívilo téměř 100 000 studentů. Festival si v průběhu své existence získal stálý zájem studentů i podporu akademického vedení zúčastněných univerzit.

„Máme radost, že se nám tento úspěšný projekt a současně největší český podzimní open air festival podaří zrealizovat již po čtvrté,“ komentuje festival Markéta Vychytilová, manažerka sponzoringu a akcí společnosti T-Mobile, která akci organizuje.

Místa konání t-music Back to School 2014

25. 9. 2014 Plzeň (park Plzeň Open Air)
30. 9. 2014 Brno (areál Hněvkovského, Komárov)
2. 10. 2014 Olomouc (Korunní pevnůstka, Bezručovy sady)
7. 10. 2014 Praha (Výstaviště Holešovice)
9. 10. 2014 České Budějovice (areál kolejí Jihočeské univerzity)

Další články v magazínu

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Londýnská folk-punková senzace Skinny Lister míří začátkem února do Prahy

Britská pětice troublemakerů Skinny Lister hraje pořádně nabušený folk s nepopíratelnými prvky punku a během toho se elegantně vznáší na vlnách tradiční irské muziky. Jejich hudba se žene v rychlém tempu, je plná dravých rytmů a jestli si n...

číst celé →
Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Kafka Band po pražském křtu zamíří s albem Der Process do Německa

Formace Kafka Band po pondělním, již vyprodaném, pražském křtu představí své nové album Der Process (Proces) také v Německu. V lednu vystoupí v Stuttgartu a Mnichově, v únoru v Lipsku a v červnu v Cottbusu. Kapela nekoncertuje na domácí půd...

číst celé →
Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive začíná 16. listopadu. Zahraje třicet kapel včetně G. Love & Special Sauce nebo Roberta Finleyho.

Festival Blues Alive, který proběhne od 16. do 18. listopadu již po sedmadvacáté, nabídne na dvou pódiích v šumperském Domě kultury celkem přes třicet účinkujících. „Uvedeme velké americké bluesové hvězdy, ať už jejich vůbec první tuzemský...

číst celé →
Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

Avril Lavigne, Corey Taylor, Parkway Drive nebo Pendulum? Rock for People oznámil další jména příštího ročníku

První listopadový den přinesl pořádně nadupaný balíček kapel, které příští léto od 12. do 15. června 2024 zahrají na 28. ročníku festivalu Rock for People v hradeckém Parku 360. Fanoušci se mohou těšit na nespoutanou rockerku Avril Lavigne,...

číst celé →
Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Prodej vstupenek na koncert Eda Sheerana startuje 26. 10.

Zpěvák nabídne jedinečný open-air koncert v Hradci Králové v Parku 360 – 27. července 2024 Ed Sheeran zaručeně potěší své fanoušky hity jako Shape of You, Thinking Out Loud nebo Perfect. Jeho MATHEMATICS TOUR navazuje na rekordní ameri...

číst celé →
Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare 2021

Festival Spectaculare představí i letos to nejzajímavější ze současné alternativní scény napříč hudebními styly, ať je to elektronika, vážná hudba, jazz či ambient, a to s přesahy do dalších uměleckých žánrů. Akce opět proběhnou nejen v kla...

číst celé →
Hlavní strana Magazín Festival Spectaculare 2021

© 2024 Festivaly.eu